Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Truqet që përmirësojnë çdo gabim gjatë manykirit

Manykiri shtëpiak është i mrekullueshëm mirë ka më tepër gjasa që të cifloset, njolloset apo të vuajë nga gabime tjera. Në vend se t’ia nisni nga fillimi, përdorni këto truqe për përmirësimin e këtyre gabimeve.

Ngjyrë e ciflosur

Nëse ngjyra në majat e thonjve është ciflosur brenda disa ditëve pas manykirit, merrni një lustrues të bardhë për thonj dhe zbuteni pjesën e ciflosur. Më pas ia hidhni një shtresë bazë, më pas një shtresë me ngjyrë e sipër saj edhe një shtresë të sipërme. Ky veprim do e sigurojë manykirin të zgjasë edhe një javë tjetër.

Një mënyrë tjetër e kamuflimit të ciflosjes është përdorimi i ngjyrës shkëlqyese për thonjë, duke e aplikuar sipër pjesës së ciflosur dhe duke bërë ndonjë dizajn me të.

Thyerja e thonjve

Në vendin ku është thyer thoi vendoseni një kënd nga qeska e çajit apo një faculetë duke i shtuar me kujdes një pikë me ngjitës për thonjë. Nëse brengoseni për ngjyrën e thonjve, gjithmonë mund të zbusim ato me një lustrues.

Njollat

Nëse keni njolla pas ndryshimit të ngjyrës së thonjve, i shtoni një mbushës të zbrazëtirës, pastaj një shtresë me ngjyrë e më pas një shtresë të hollë sipër.

Ngjyrë në lëkurë

Pastrimi i ngjyrës përreth thoit bëhet me një brushë për vijëzim të syrit të zhytur në pastrues.

Ndotjet                                                                

Pas çdo manykiri, pastroni yndyrën e kutikulave përreth. Kjo do të krijojë një barrierë të lëmuar për ngjyrën, që pengon ndotjen e ngjyrës.  Nëse ngjyra është ende e freskët, zhyteni majën e gishtit në pastrues të ngjyrës e pastaj butësisht prekni vendet e ndotura që të rrafshohen.

Incidentet me shtresat

Nëse bëni gabim në thonjtë me shumë shtresa, zhyteni një brushë në aceton dhe pastaj pastrojeni shtresën e panevojshme. Punoni shpejtë dhe keni kujdes të mos aplikoni shtypje të tepërt që do të ndikonte edhe në shtresat tjera.