Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Thonjt si pasqyrë e shëndetit

Thonjt pasqyrojnë shëndetin tonë të përgjithshëm, kjo është arsyeja pse kujdesi i duhur për thonjt është kaq i rëndësishëm. Këtu janë këshillat e dermatologëve për mbajtjen e shëndetshme të thonjve tuaj:

  1. Mbajini thonjt e pastër dhe të thatë.
  2. Prisni thonjtë drejt e sipër. Përdorni gërshërë të mprehta gozhdë ose pirgje. Rrumbullakoni thonjt paksa në këshillat për forcën maksimale.
  3. Mbani thonjt në formë dhe pa pengesa, duke i skeduar me një bord zmeril.
  4. Mos kafshoni thonjtë e gishtave ose mos hiqni kutikulën. Duke vepruar kështu mund të dëmtojë thonjt.
  5. Mos përdorni thonjtë tuaj si një mjet, siç janë hapja e kanaçeve të pop-it.
  6. Prisni rregullisht thonjt e këmbëve. Mbajtja e tyre e shkurtër do të minimizoj rrezikun e traumës dhe dëmtimit.
  7. Kur thonjt e këmbëve janë të trasha dhe të vështira për tu prerë, njomni këmbët në ujë të ngrohtë me kripë. Përzieni një lugë çaji kripe për një pus ujë dhe njomni për 5 deri në 10 minuta.
  8. Shmangni “gërmimet” e thonjve të rrëmbyeshëm, veçanërisht nëse ato janë të infektuar dhe të lënduar. Nëse vuani nga një thoi të rrumbullakët, shihni një dermatolog për trajtim.
  9. Vishni këpucë që përshtaten siç duhet. Gjithashtu alternoni se çfarë palë këpucë vishni çdo ditë.
  10. Vish rrokullisjet në pishinë dhe dushet publike. Kjo zvogëlon rrezikun e infeksioneve të shkaktuara nga kërpudhat që mund të futen në shputat tuaja të këmbëve.

Nëse thonjtë tuaj ndryshojnë, fryhen ose shkaktojnë dhimbje, shihni dermatologun tuaj sepse këto mund të jenë shenja të problemeve serioze të thonjve. Nëse keni diabet ose qarkullim të dobët, është veçanërisht e rëndësishme të kërkoni trajtim për ndonjë problem të thonjve. Nëse keni pyetje ose shqetësime në lidhje me kujdesin e thonjve tuaj, vizitoni dermatologun.

 

Burimi: aad.org