Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Stilet mbrojtëse janë bërë një rit i pasazhit për shumë gra zezake

Duke i drejtuar flokët tuaja apo duke i bërë disa vija të holla të theksimit ngjyrë kafeje, stileve mbrojtëse që janë bërë një rit i pasazhit për shumë gra të zeza. Box braids dhe Senegalese tëists, për shembull, mund të marr deri në 8 orë për tu kompletuar një marrëdhënie frustruese dhe e dhimshme, që shumë nga ne, duke më përfshirë dhe mua, nuk mund t’i ikim; ne e ngarkojmë atë në lojë sepse rezultatet janë të bukura dhe bukuria është dhimbje, apo jo? Por një sallon i San Franciskos i hapur kohët e fundit është në një mision për të korrigjuar përvojën e sallonit të zi duke ofruar një menu të stileve dhe duke shkurtuar kohën në gjysmë.

E ndjekur si “DryBar për gratë me ngjyra”, Naza, një sallon i ri i themeluar nga Natanya Montgomery — dhe mbështetur nga Alexis Ohanian, Reddit – bashkëthemelues dhe bashkëshort i Serena Williams — krijon një përvojë salloni të qetë, pa ankth nga momenti kur një klient viziton ëebfaqen e rezervimeve – një luks që shumë grave nuk ju ofrohet në sallonet vendore. Së pari, ju klikoni në stilin tuaj të dëshiruar. Pastaj, mund ta rregulloni pamjen tuaj duke zgjedhur ngjyrën, madhësinë, gjatësinë, trashësinë, deri në atë se nëse preferoni rrënjë të thurura ose të pathurura. Për më tepër, klientët nuk tarifohen deri pas rezervimit të termimit për rregullimin e flokëve të tyre.

“Për gratë me ngjyrë, ekziston një dozë e madhe e ankthit kur ato progatiten të shkojnë në sallon, pra ka shumë gjëra të panjohura” Montgomery i tha Forbes, duke shtuar, “I gjithë ky ankth shkakton një pervojë relativisht stresuese, dhe kjo është arsyeja se pse mendoj që njerëzit të kapen rreth më një sallon të caktuar edhe nëse nuk janë të kënaqur ndoshta me shërbimet e tij.”

Naza ofron vetëm 5 shërbime për flokë: crochet braids, silk press, cornrows, box braids/twists, dhe weaves. Dhe derisa një debat i ndodhur rrishtazi në Tëitter zbuloi se sa gra kanë përjetuar stilistë që kërkojnë të holla më tepër sa i përket trashësisë, gjatësisë etj, dhe kështu nuk do të jenë të përmbytura me shpenzime të fshehura tek Naza.

“Nuk ka çmime shtesë për shërbime të çfardo lloji rreth trashësisë apo flokëve ekstra,” Montgomery vazhdoi. “Ne pretendojmë që çdo person do të vije me flokë po aq të trasha sa ato flokë të ngatërruara…Ne jemi të pregatitur për realitetin.”

Ohanian i tha Forbes që ai zgjedhi të përkrah sallonin e Montgomerit për arsyen e njejtë që ai më herët i është bashkuar 4 grupeve të ndryshme për flokë natyrale në Facebook: për të edukuar veten e tij në flokët natyrale të vajzës së tij, Olimpia si dhe të siguroj që Olimpia ka “qasje në botën që ajo është rritur – një hapësirë që i feston flokët e saj, i ofron shërbime të mrekullueshme si dhe i fuqizon të gjithë njerëzit që punojnë atje që të kenë sukses në zanatin e tyre në kushtet e tyre. ”

 

Source: elle.com