Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Si të pastroni derdhjen e llakut të thonjve në dysheme apo kudo tjetër!

Disa vite më parë, në një shitore kozmetike një blerës para mua e derdhi një shishe të llakut të thonjve dhe lëngu u shpërnda kudo në dysheme. Mirëpo punëtorët me përvojë, kapën një kuti me sheqer nga banaku dhe e derdhën mbi derdhjen e llakut të thonjve e pastaj e pastroi të tërën lehtësisht. Andaj edhe mua kur më ndodhi e njejta gjë në shtëpi, e provova trukun e punëtorëve dhe funskionoi.

Gjëja e parë që bëra ishte shpërndarja e sheqerit mbi vendet ku u derdh llaku i thonjve dhe prita për ca minuta që sheqeri ta absorbojë atë.

Pastruesi i thonjve filloi të grumbullohet, duke e bërë më të lehtë që të pastrohet me një peshqir letre, fshesë dhe një kaci për pluhur.

Ishte e mrekullueshme mënyra se si funskionoi ky truk pasiqë po mos të shihja punëtorin, do të përdorja ndonjë pastrues kimikal me mundësi të dëmtimit të pllakave të banjos.

Një ekspert i pastrimit na këshilloi se acetoni largohet lehtë edhe me WD-40, vetëm spërkatet lecka me të cilën do të pastrojmë dhe puna është e kryer. Nëse prap ka ngelur pak, përdorim edhe ujë me sapun në leckë dhe me siguri që gjithçka do të jetë pastër si më parë.