Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Qeliza nga lëkura e njeriut, e rritur në laborator mund të avancoj trajtimin kundër rënies së flokëve

Organoidet janë të vogla, qeliza grupore të rritura në laborator që janë të dizajnuara për të modeluar organet – në këtë rast, lëkurën. Një artikull shkencor i publikuar në revistën Nature përshkruan krijimin e flokëve si një organoid e prodhuar nga qelizat embrionale pluripotente, apo qelizat e mëdha që janë të pranishme përgjatë fazave të hershme të zhvillimit embrional që më vonë shndërrohen në lloje specifike të qelizave.

Ky zhvillim i qimes së flokët organoid është udhëhequr nga Karl Koehler, Ph.D., i cili më herët ka punuar në Universitetin e Mjekësisë së Indianas dhe tani është i angazhuar në spitalin për fëmijë në Boston. Studenti i diplomuar nga Universitetit i Oregonit për Shëndet & Shkencë, Benjamin Woodruff, ka kontribuar duke ndihmuar në prodhimin e organoidëve si teknik hulumtues në laboratorin e Universitetit të Stanfordit Stefan Heller.

“Kjo e bën këtë të mundshme për të prodhuar fije floku njeriu për shkencën pa patur nevojë të marrin atë nga njeriu,” shpjegoi Woodruff, i cili tani është duke përfunduar vitin e tij të parë të studimeve në qeliza dhe biologjinë zhvilluese në Universitetin shtetëror të Ohios. “Për herë të parë, ne mund të kemi, pak a shumë, një burim të pakufizuar të gjëndrave të flokëve për hulumtim.”

Duke patur qasje më shumë tek lëkura që rritë flokun mund të ndihmoj hulumtuesit që më mirë të kuptoj rritjen e flokëve dhe zhvillimin – dhe ndoshta të sjellë njohuritë e nevojshme për të rikthyer ritrajtimin e vijës së flokut.

 

Burimi: sciencedaily.com