Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Pse flokët fillojnë të rrallohen?

Sey thotë se kushtet e flokëve androgjenetike (të njohura edhe si model mashkullor ose femëror) dhe telogjene effluvium përjetohen më së shpeshti, megjithëse humbja shpesh fillon me rrallimin e përgjithshëm. “Efluviumi i telogjenit është kur ju derdhni sasi më të mëdha flokësh sepse trupi juaj është tronditur duke lëvizur flokët nga faza anagjene ose ‘faza e rritjes’ në fazën e pushimit ‘telogjen’, e cila shkakton rënie të tepërt të flokëve”, shpjegon ajo. “Zakonisht shoku mund të shkaktohet nga temperatura e lartë, lindja e fëmijëve, operacioni ose shqetësimi emocional.”

Megjithëse vitaminat e duhura të rritjes mund të ndihmojnë në zbutjen e rënies së flokëve me përdorim të vazhdueshëm, profesionistët këshillojnë të flisni me një ekspert për të gjetur shkakun e vërtetë rrënjësor për të parandaluar më shumë rrallim në planin afatgjatë. “Ndërsa dikush mund të kujdeset për rikthimin e flokëve në shkëlqimin dhe trashësinë e mëparshme, shkaku i rrallimit në fund përcakton metodën më të mirë të trajtimit,” thotë mjeku i certifikuar i estetikës, transplantimit të flokëve dhe trajtimit të restaurimit në Eternal Hair and Esthetics Ednan Sheikh. “Nëse një person nuk është i sigurt se çfarë e shkakton rrallimin e flokëve të tij, është më mirë të konsultohet me një ekspert në mënyrë që ata të përcaktojnë origjinën e rënies së flokëve dhe zgjidhjen e duhur.” Sipas profesionistëve, vitaminat për rritjen e flokëve funksionojnë duke plotësuar proceset natyrore të nevojshme për të forcuar. ciklin e rritjes së flokëve dhe shtojnë mangësitë që shkaktojnë rrallimin.

 

Burimi: Harper’s Bazaar