Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Përfitimet e bërjes së pedikyrit

Shërbimet e pedikyrit sjellin trajtime të shëndetit dhe bukurisë për shputat e këmbëve dhe për thonjt e gishtave të këmbëve. Shumë njerëz i bëjnë pedikyrët vetëm duke i pastruar thonjt e gishtave të këmbëve. Por, disa shërbime profesionale përdorin ndihmën e ekspertëve për të pastruar lëkurën në shputa, këmbë dhe gjunj. Bëni pedikyr dhe merrni përfitimet, siç janë më poshtë:

Largoni pisllëkun

Njerëzit i përdorin shputat e këmbëve për disa orë në ditë. Çdo herë kur ecni, vraponi apo kërceni me mbrojtje të përshtatshme, shputat tuaja dhe thonjt kanë prirje që të thithin pluhur, pisllëk dhe pjesëza tjera të vogla. Pastrimi i rregullt përmes larjes ditore mund të ndihmoj në heqjen e këtyre substancave të ndyra. Por, më së miri do të ishte nëse ju do të zgjedhnit të bëni pedikyr në mënyrë që shputat dhe këmbët tuaja të pastrohen thellësisht.

Shërbimet e pedikyrit mund të heqin pisllëkun në pjesë të ndryshme të shputës suaj, duke përfshirë edhe thonjt. Dështimi për të hequr pjesëzat e papastra mund të rezultoj në infeksion. Prandaj, bërja e pedikyrit mund poashtu të ndihmoj në parandalimin e shpërndarjes se infeksionit në shputat tuaja.

Është esenciale që të dijmë se ku të gjejmë shërbimet profesionale të pedikyrit për të qenë të sigurtë.

Shton qarkullimin e gjakut në shputat tuaja

Bërja e një pedikyri mund poashtu të thotë masazhim relaksues për shputat dhe këmbët. Duart e profesionistëve do të sigurojnë që shputat tuaja të kenë doza të duhura të gjakut të oksigjenuar. Si rezultat, ju mund të keni përfitime shtesë, siç janë reduktimi i dhimbjeve, puçrrave etj. Një rritje e qarkullimit të gjakut në shputa mund poashtu të ndihmoj në reduktimin e nivelit të pirjes, që mund të jetë diçka e zakonshme për individët që kanë stile jete duke qenë të ulur.

Zbukuroni shputat dhe gishtat tuaj

E panjohur për shumë, njëra nga gjërat e para që njerëzit vërejnë rreth të tjerëve janë shputat. Disa individ kanë prirje që të skenojnë njerëzit e tjerë që nga shputat deri tek koka, në vend se të ndodhë e kundërta. Prandaj, nëse nuk keni shputa të bukura, ju mund të shikoheni çuditshëm nga kalimtarët.

Zbukuroni shputat tuaja duke e bërë një pedikyr nga ofruesit profesional të shërbimeve. Teknikët e specializuar mund të aplikojnë llakun për thonjt, hidratuesin dhe produktet e tjera për të ndihmuar në zbukurimin e pamjes.

Pastrimi dhe zbukurimi i shputave tuaja poashtu ndihmon duke ju mundësuar që të rrisni vetbesimin. Tani mund të veshni sandale me krenari, në vend të përpjekjes për të fshehur shputat me puçrra.

Shërbimet e pedikyrit mund poashtu të ndihmojnë në heqjen dhe parandalimin e lythave. Lythat formohen kur kemi fërkim të vazhdueshëm për të mbrojtur trupin nga sulmet potenciale, por kjo mund të mos duket mirë. Hiqni lythat me ndihmën e ekspertit dhe ju mund të mahniteni me lëkurën e lëmuar të shputave tuaj edhe një herë tjetër.

 

Burimi: didyouknowfashion.com