Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Përdorimi i grimit nuk e fsheh bukurinë e “vërtetë” të femrës, por…

Ne kemi blerë nocionin që nuk është vetëm e dëshirueshme por e obligueshme që të investoni në karradën e asaj se si duket ‘femra e vërtetë’.

Për të gjitha përfitimet e siguruara nga femrat të cilat me shkathtësi e ushtrojnë brushën e grimit apo paruken apo të brendshmet, ekziston një rrezik që vie duke qenë shumë e mirë në transformimin e vetvetes në një imazh ideal të bukurisë femrore.

Në janar 2015, artistja kozmetikë Andreigha Wazny postoi dy foto të shoqes së saj Ashley VanPevenage, njëra tregon VanPevenage pa grim, e dyta që e shfaqte atë me një fytyrë plotësisht të përbërë dhe me shkëlqim të lartë. Transformimi është i zymtë: lëkura e VanPevenage shkon nga njolla në të patëmetë, hunda e saj duket se ndryshon formë, vetullat i errësohen dhe mbushen dhe sytë e saj – tani të përshtatur nga hija e errët, e tymosur e syve dhe qerpikët e zezë të shkëlqyeshëm – duken më të ndritshme dhe më rrezatuese.

Për këdo që e njeh fuqinë transformuese të grimit, nuk kishte asgjë veçanërisht të habitshme për këto para dhe pas shkrepjeve. Por kur ata u bënë virale, duke dalë nga orbita e përbërjes së mediave sociale dhe në internetin kryesor, gjërat morën një kthesë të errët.

Disa javë pasi Wazny postoi fotot, një përdorues i Twitter i ribotoi ato me shkrimin “Arsyeja pse duhet të bësh një kurvë duke notuar në takimin e parë”, një shëtitje që me sa duket do të lante përbërjen e një gruaje dhe do të zbulonte fytyrën e saj “të vërtetë” . (Fraza, duhet theksuar, nuk ka origjinën nga ky përdorues, por duket se shpërtheu në popullaritet pas kësaj shkëmbimi.)

Nënkuptimi i frazës, i cili përfundimisht u shndërrua në një meme vetë, ishte i qartë: Gratë po përpiqen të mashtrojnë burrat, duke përdorur truket e ndryshme të industrisë së bukurisë për të joshur paraardhësit e paditur në marrëdhënie. Një burrë që nuk është i kujdesshëm – i cili e konsideron objektin e dashurisë së tij me vlerë nominale, për të thënë kështu – mund të përfundojë me shalë drejt një gruaje e cila thjesht po falsifikon pjesën e jashtme tërheqëse që e tërhoqi atë në radhë të parë. Gratë, nënkuptohet, janë natyrshëm mashtruese dhe ato që arrijnë të sigurojnë përmes përbërjes atë që u është mohuar nga natyra meritojnë të zbulohen.

Për gratë, bota e bukurisë shpesh paraqet një situatë të vështirë, për të mos thënë plotësisht të pamundur, për të lundruar. Shmangni kozmetikën tërësisht dhe me siguri do të përbuzeni sepse nuk jeni kujdesur sa duhet për pamjen tuaj; vendosni shumë besim në fuqinë e transformimit fizik dhe papritmas ju jeni një karikaturë groteske e kotësisë, si dhe një portret i mashtrimit.

Në teori ekziston një përpjekje optimale që ekuilibron me shkathtësi dukjen tërheqëse duke mos u kujdesur shumë për pamjen tënde, por se ku është ajo përzierje perfekte mund të jetë shumë e vështirë të përcaktohet – dhe ku, saktësisht, qëndron kjo varet shumë nga ajo që lloj shikimi me të cilin keni lindur.

 

Burimi: nbcnews.com