Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Mos e evitoni konsultën rreth thonjve

Historia e manikyrës mund të datoj që mbi 3.000 vjet më parë kur burrat dhe gratë e lashta babilonase dhe egjiptiane përdornin thonj me njolla për të treguar pasurinë e tyre. Përveç ngjyrosjes së thonjve të tyre të zi ose të kuq, ata gjithashtu përdorën shumë vajra të pasura për t’u kujdesur për thonjtë e tyre.

  1. Sot, manikyrët janë bërë gjithnjë e më shumë një deklaratë të modës dhe ka një larmi procedurash për manikyr për të zgjedhur, duke përfshirë manikyrën themelore, manikyrën franceze, manikyrën gell dhe manikyrën parafine.
  2. Mos e evitoni konsultën. Ashtu si trajtimet për kujdesin e lëkurës, manikyrët duhet të paraprihen nga një konsultim. Këto seanca para-takimit janë të rëndësishme jo vetëm për klientin, por edhe profesionale dhe lejojnë profesionistin të shpjegojë se cilat shërbime mendon se i përshtaten më së miri klientit dhe pse. Gjatë këshillimit, vëzhgoni duart dhe thonjtë e klientit dhe tregoni me qetësi çdo shenjë të infeksionit ose kushteve të lëkurës. Nëse ka ndonjë shqetësim, ju lutemi rekomandoni që klienti të vizitoj mjekun për t’i ndihmuar ata për këtë problem. Nëse klienti nuk është në gjendje të marrë një shërbim atë ditë për shkak të një arsyeje të caktuar, do të ishte një gjest i këndshëm të ofroni një kupon të zbritur për një ditë tjetër kur gjendja e tyre të jetë zgjidhur. Shumica e klientëve gëzojnë një përkjdesje të veçant dhe duke u ofruar një zbritje, u tregon atyre se edhe pse ata nuk mund të marrin një shërbim në kohën e tanishme, ata gjithmonë mund të presin me padurim të fitojnë mundësinë e një çmimi të zbritur në një vizitë tjetër.
  3. Sanitaria është e domosdoshme. Kur jeni duke bërë manikyr, sanitaria është e detyrueshme. Si profesionisti ashtu edhe klienti duhet të të lajnë duart me një sapun antibakterial dhe të thajnë ato me një peshqir të pastër. Të gjitha pajisjet dhe mjetet e nevojshme për manikyr duhet të dezinfektohen para, gjatë dhe pas çdo përdorimi dhe të sistemohen për qasje të lehtë.
  4. Filloni me një kanavacë boshe. Kur jeni duke bërë manikyr, është e rëndësishme të hiqni çdo pllakë të thonjve nga thonjtë e klientit me një heqës polonisht jo-aceton dhe një jastëk kozmetik, duke qenë i sigurt se fshini drejt skajit të lirë të thonjve. Gjatë kësaj kohe, ndajini shërbimet e tjera me ta që ata të kënaqen dhe t’i inkurajoni ata të pushojnë dhe të dëfrehen.
  5. Formoni atë! Çdo klient ka një preferencë unike sa i përket formës së thonjve të tij apo saj. Gjithmonë pyesni për formën e thonjve para se të vendosni t’i prisni ato. Bwni me limw thonjt e klientit në formën e tyre të preferuar duke përdorur atë në një drejtim. Përdorni butësisht atë nga e djathta në të majtë dhe më pas në qendër. Mos i vendosni thonjtë e gishtave në një lëvizje sharrimi; mbështjell çdo skaj të përafërt në mënyrë që të parandalojë dëmtimin e ardhshëm të shtresave pa skaje.
  6. Kujdesi i kutikulave. Kutikulat janë një lloj i specializuar i epidermës që lidh lëkurën e gishtit me thoin dhe siguron një barrierë që mbron nga bakteret dhe infeksionet. Gjatë një manikyre, aplikoni mbartësin e kutikulave rreth kutikulave të çfardo thoi dhe butësisht masazhoni zonën në një lëvizje rrethore. Për të hequr me lehtësi çdo mbetje të tepërt nga thonjt e klientit, profesionisti duhet të thithë duart e klientit për rreth tre minuta në një tas të pastër manikyri, të mbushur me ujë të vakët. Profesionisti mund të shtojë në ujë edhe disa pika sapuni për duar. Duke përdorur një shtytës të kutikulave, butësisht shtyni përsëri kutikulat; megjithatë, ato nuk duhet të shtyhen prapa, sepse mund të dëmtojë thonjt dhe të pengojnë kështu rritjen e tyre. Nëse është e nevojshme, prereëset e kutikulave mund të përdoren, por kujdesuni me çdo kusht që të mos preni gishtat e klientit. Pastroni kutikulën e tepërt nga pllaka e thonjve dhe hidhni ato siç duhet.
  7. Pastroni gishtat nga mbetjet. Mos harroni t’ia përkëdhelni gishtat klientit gjatë manikyrës së tyre! Profesionistët mund të përdorin locion ose çdo lloj vaji aromaterapie për të masazhuar butësisht duart dhe gishtat e klientit, duke rimbushur lëkurën dhe kutikulat e tyre. Losione me një aromë të butë ose frutash mund të shtojnë një prekje femërore me përvojë. Masazhet me locione ose vajra rekomandohen gjithashtu sepse klienti do të vërejë një ndryshim në pamjen e tyre përpara se shërbimi të jetë edhe i plotë.
  8. Pastroni thonjt. Llaku për thonj nuk do të përmbaj asnjë sipërfaqe me vaj, prandaj sigurohuni që të pastroni vajin dhe lagështinë nga pllaka e thonjve para se të aplikoni shtresën bazë. Një shtresë e hollë e bazës duhet të aplikohet gjithmonë para se të lyhen thonjt e klientit me ngjyrën e tyre të dëshiruar. Baza për thonj është e rëndësishme sepse vepron si ngjitës në pllakën e thonjve dhe si një agjent lidhës me pllakën e thonjve.
  9. Mos e shkundni atë. Para aplikimit të bazës për thonj, profesionisti duhet të mbështjellë shishen e pllakës në pëllëmbën e duarve; shmangni shkundjen e shisheve pasi ai veprim mund të rezultojë në flluska ajri që mund të transferohen në pllakën e thonjve gjatë aplikimit. Gjithmonë aplikoni një shtresë të hollë të bazës dhe përdorni një metodë lyerjeje nga kutikula pa skaje, duke filluar nga pjesa qendrore e thonjve. Tre goditje duhet të jenë të mjaftueshme për të shpërndarë në mënyrë të barabartë llakun në secilën thonj.
  10. Koha e tharjes. Lejoni llakun të thahet midis bërjes së koteve për një përfundim të qetë. Për më tepër, sigurohuni që të vulosni pllakën me një shtresë të lartë ose mbështjellës pasi që shtresa e fundit e bazës me ngjyrë të thahet plotësisht. Mos nxitoni të aplikoni shtresën e sipërme nëse smalti nuk është tharë siç duhet pasi që mosbërja e tij mund të rezultoj në copëzimin e pllakës dhe gjithashtu mund të shkaktoj zhveshje në zona të caktuara nga pllaka e thonjve.

 

Burimi: dermascope.com