Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Mënyrat e ndryshme për heqjen e qimeve

Menaxhimi i hormoneve

Nëse jeni mbipeshë, mjeku juaj ndoshta do t’ju sugjerojë të humbni peshë për të zvogëluar rritjen e flokëve. Mbipesha mund të ndryshojë mënyrën se si trupi juaj prodhon dhe përpunon hormonet. Mbajtja e një peshe të shëndetshme mund të korrigjojë nivelin tuaj të androgjeneve pa patur nevoj të përdorimit të ilaçeve.

Ju mund të keni nevojë për trajtim mjekësor nëse rritja e tepërt e flokëve është një simptomë e PCOS ose çrregullimeve të veshkave. Terapia e ilaçeve në formën e pilulave të kontrollit të lindjes dhe ilaçeve antiandrogjene mund të ndihmojë në ekuilibrimin e niveleve të hormoneve tuaja.

Medikamentet antiandrogjene: androgjenet steroide dhe antiandrogjenet josteroide (ose të pastra) mund të bllokojnë receptorët e androgjenit dhe të zvogëlojnë prodhimin e androgjenit nga gjëndrat mbiveshkore, vezoret dhe hipofizat.

Tabletat e kombinuara të kontrollit të lindjes: Këto pilula, të cilat kanë edhe estrogjen dhe progesteron, mund të ndihmojnë në tkurrjen e cisteve nga PCOS. Estrogjeni gjithashtu mund të ndihmojë në zvogëlimin e qimeve të tepërta. Këto barna janë zakonisht një zgjidhje afatgjatë për hirsutizëm. Ju ka shumë të ngjarë të vëreni përmirësim pas tre deri në gjashtë muajsh terapi me ilaçe.

Kremi

Mjeku juaj mund të përshkruajë krem ​​eflornithine për të zvogëluar rritjen e qimeve të fytyrës. Rritja e qimeve tuaja në fytyrë duhet të ngadalësohet pas një deri në dy muaj. Efektet anësore të eflornitinës përfshijnë skuqjen e lëkurës dhe acarimin.

Heqja e flokëve

Teknikat e heqjes së qimeve janë një mënyrë jo mjekësore për të menaxhuar flokët e tepërta ose të padëshiruara. Këto janë të njëjtat metoda të heqjes së qimeve që shumë gra përdorin për të mbajtur këmbët, linjën bikini dhe nën sqetullat pa qime.

Depilim, rruajtje dhe depilues: Nëse keni hirsutizëm, mund t’ju duhet të jeni më proaktiv në lidhje me depilimin, rruajtjen dhe përdorimin e depiluesve (shkumave kimike). Të gjitha këto janë mjaft të përballueshme dhe hyjnë në fuqi menjëherë, por ato kërkojnë trajtim të vazhdueshëm. Bleni depilues.

Heqja e qimeve me lazer: Heqja e qimeve me lazer përfshin përdorimin e rrezeve të përqendruara të dritës për të dëmtuar gjëndrat tuaja të qimeve. Folikulat e dëmtuara nuk mund të prodhojnë flokë, dhe flokët që janë të pranishme bien. Me trajtime të mjaftueshme, heqja e qimeve me lazer mund të ofrojë rezultate të përhershme ose gati të përhershme.

Elektroliza: Elektroliza është heqja e qimeve duke përdorur një rrymë elektrike. Ai trajton secilën gjëndër të flokëve individualisht, kështu që seancat mund të zgjasin më shumë.

Të dy këto – edhe heqja e qimeve me lazer edhe elektroliza mund të jenë të kushtueshme dhe kërkojnë seanca të shumta për të arritur rezultatet e dëshiruara. Disa pacientë i shohin këto trajtime të pakëndshme ose më pak të dhimbshme.

Parashikimi i flokëve të tepërta ose të padëshiruara

Flokët e tepërta ose të padëshiruara të trupit dhe fytyrës janë një sfidë afatgjatë. Shumica e grave me çekuilibër hormonal të diagnostikuar reagojnë mirë ndaj trajtimit, por flokët mund të rriten përsëri nëse nivelet e hormoneve tuaja bëhen sinkronizuese përsëri. Nëse kjo gjendje shëndetësore ju bën të vetëdijshëm, këshillimi dhe mbështetja nga miqtë dhe familja mund t’ju ndihmojnë ta përballoni.

Në varësi të shkakut themelor dhe zgjedhjes suaj të trajtimit, trajtimi i hirsutizmit mund të jetë ose jo një angazhim i përjetshëm. Heqja e qimeve me lazer ose elektroliza mund të ofrojë rezultate më të përhershme sesa rruajtja, depilimi ose depilimet. Kushtet që shkaktojnë hirsutizëm, të tilla si PCOS ose çrregullimet e gjëndrës mbiveshkore, mund të kërkojnë trajtim gjatë gjithë jetës.

 

Burimi: healthline.com