Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Kondicioneri i vetëm që nuk duhet ta aplikoni në flokë – sipas dermatologëve!

Një kondicioner për flokë i cilësisë së lartë, parandalon thyerjen e majave të flokëve duke i bërë më të shëndetshme, plot shkëlqim dhe më të buta. Por, ju nuk duhet të investoni në një kondicioner të tillë vetëm nëse e lexoni se shkruan “kondicioner”. Nëse kondicioneri juaj përmban ndonjë nga këto përbërës, mund të mbështeteni në një produkt që bën më shumë dëm sesa dobi për flokët tuaj. Ky është kondicioneri që duhet të ndaloni së përdoruri atë.

Mendoni për silikonin në kondicioner për mënyrën se si do të keni një shtresë shkëlqyese të ngjyrës së flokëve, por kjo nuk do të përmirësojë apo ushqejë flokët tuaj. Në të vërtetë kjo e privon hidratimin dhe ndikon në tharjen e flokëve, që shpie në flokë të thyer e të dëmtuar. Një tjetër mohim i përdorimit të kondicionerit është produkti i flokëve me parabene. Parabenet përdoren në produkte për të parandaluar rritjen e bakterieve. Për fat të keq, ekziston shansi që të jenë të dëmshëm për shëndetin tuaj. Disa studime kanë treguar një lidhje të mundshme mes parabenit dhe kancerit të gjirit, sepse kur absorbohet, parabenët imitojnë aktivitetin e hormonit të estrogjenit.

Ju mund të mendoni se sa më shumë proteina të merrni, aq më të fuqishme do të bëhen flokët tuaja. Në njëfarë mënyre kjo është e vërtetë: kondicionerët me proteina janë shumë të mirë për fijet e flokëve. Por, ju mund të pësoni edhe gjëra tjera përveç dobisë. Kondicionerët që përmbajnë proteina e që nuk janë të balansuar nga përbërësit hidratues mund të ashpërsojnë flokët tuaja si dhe t’i bëjnë të brishtë.