Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Ja përse duhet të largoni hidratuesin nga rutina juaj e lëkurës!

Nëse ka 1 element të rutinës së kujdesit të lëkurës që shumica nga ne e preferojnë ai është: hidratuesi.

Kate Kerr, dermatologe, thot se kremërat hidratuese të fytyrës mbase po ndikojnë keq në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës.

Arsyeja nr.1:  Ndalon plakjen e përshpejtuar

“Mos përdorimi i hidratuesit sjell dobi kundër plakjes, pasi që ato nxisin prodhimin e Glycosaminoglycan (GAG) të cilat janë një nga hidratuesit natyral të lëkurës. GAG janë të rëndësishëm për prodhimin e kolagjenit dhe mbajtjen e lëkurës të plotë dhe të shtrënguar. Hidratimi gjithashtu parandalon zhveshjen natyrale të lëkurës duke zbutur qelizat e lëkurës dhe duke ndaluar ndërrimin e tyre.

“Pra, me ndalimin e hidratuesit, kjo në fakt stimulon qarkullimin e qelizave dhe nxit qërim natyral të lëkurës e cila përmirëson funksionin e lëkurës dhe ekspozon qelizat e freskëta për të dhuruar një lëkurë me shkëlqim.”

Arsyeja nr.2: Shtrëngon lëkurën

“Kur ne shohim lëkurën e thatë, instinkti jonë është të aplikojmë hidratues. Lëkura e leskëruar më nuk është e dukshme, kështu që neve mendojmë që hidratuesi ka patur efekt. Në fakt, e tëra që kemi bërë është thellimi i lëkurës së vdekur, duke e ndaluar atë që të largohet në mënyrë natyrale, si dhe duke penguar funksionin e barrierës së lëkurës. Kur funksioni i barrierës pengohet, lëkura bëhet më e ndjeshme, e inflamuar si dhe e dehidruar. Lëkura është e aftë të mirëmbajë nivelin e hidratuar, pra vetëm lëkura vërtetë e thatë është në nevojë për hidratim shtesë.

skincare routine | ditch the moisturiser, says expert

“Me përdorim të hidratuesit, sipërfaqja e lëkurës dërgon një sinjal në rezervar të ujit duke i treguar se ka mjaft hidratues dhe të ndalojë me prodhim, gjë e cila e bënë lëkurën me mungesë të hidratimit. Pasi që ju të ndaloni me hidratim, ky cikël do ndaloj dhe aftësia e lëkurës për të hidratuar veten rritet për një periudhë prej 6-12 javë. ”

Arsyeja e 3: Ndalon plasaritjet

“Një tjetër anë negative e hidratuesit në rutinën e lëkurës është se lëkura bëhet më e dehidruar, shpesh prodhon vaj të tepruar. Pastaj, pasi që lëkura është e dehidruar dhe ka shtresim të qelizave të vdekura, pengohet qarkullimi i këtijë vaji të prodhuar, duke shkaktuar akne dhe puçrra të ndryshme. Vajrat, zbutësit si dhe hidratuesit e pasur, gjithashtu mund të përkeqësojnë gjendjen e akneve pasi që kur sebumi dhe qelizat e vdekura të lëkurës përzihen, ato formojnë bllokim të poreve. Kur ju përdorni okluzive të pasura ju pengoni sebumin të largohet nga poret dhe të bllokohet aty, gjë e cila shkakton kongjestion.

“Vajrat okluzive gjithashtu mund të bllokojnë lëkurën, ku si rezultat nxiten bakteret që shkaktojnë inflamacion dhe akne. Zgjuarja e proceseve natyrale të hidratimit ndihmon në ekuilibrin e prodhimit të yndyrës duke parandaluar kongjestionin e lëkurës, që nënkupton se një nga hapat e para të pastrimit të lëkurës nga aknet është të qëndroni sa më natyrale dhe të mos përdorni produkte hidratuese.”