Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Grimi është një formë e fuqizimit

Grimi është bërë një mjet i shprehjes dhe një copëz e pavarësisë të cilën gjithmonë e kam dëshiruar shumë. Si një person me aftësi të kufizuara, me ngjyrë, liria që vie duke qenë e aftë t’i tregoj familjes sime dhe miqve të mi për gjënë që e kam bërë me forcat e mia është diçka e papërshkrueshme.

Kjo storje është pjesë e The Beauty of Accessibility, seritë tona mbi përfshirjen dhe përfaqësimin e njerëzve me aftësi të kufizuara në industrinë e bukurisë dhe më gjerë.

Një gjë lidhur me jetesën gjatë pandemisë është – të paktën për disa nga ne që kërkojnë ta mbrojnë veten dhe të tjerët duke mbajtur maska dhe duke dalur jashtë vetëm në rastet kur është e nevojshme – ne shpenzojmë kohë të konsiderueshme duke shikuar tek katër muret e shtëpisë. Përpjekjet për tu bërë produktiv pa u ndikuar nga efektet globale nuk është e lehtë. Në fillim të karantinës, çdo kush ishte duke bërë bukë derisa unë panikoja rreth mjeteve financiare. Më pas erdhi seria Animal Crossing phase, të cilën nuk e menjanova dhe u fokusova në vidoe lojën Scrabble Go në telefonin tim, duke kërcyer edhe në video-lojrat tjera. Pasi që u lodha duke luajtur video-lojra në telefonin tim, fillova të luaj pakëz edhe me grimin që e kisha.

Grimi, jashtë buzëkuqit, ka qenë gjithmonë një pikë grindjeje për mua. Ishtë një gjë që e dashuroja dhe e lakmoja, por një kohë të gjatë kam menduar që nuk është për njerëz me ngjyrë, për persona me aftësi të kufizuara. Unë kam shikuar artist të ndryshëm grimi në kanalin Youtube për vite të tëra, e ngazëllyer që të shikoj pamje që ata krijojnë duke përdorur vetëm një markë, apo vlerësimet e tyre më të fundit rreth linjës që audienca ishte duke kërkuar ta shoh. E kam shikuar nënën time, motrën dhe kusherinet duke i ngjyrosus fytyrat e tyre dhe duke i shtuar bukurinë e tyre, duke zgjedhur që të shtoj bukurinë time poashtu në ngjarje të veçanta, poashtu.

Ende nuk kam menduar kurrë që isha e vlefshme me përvojën që është para pasqyrës së banjos tuaj me këngët tuaja të preferuara, duke kërcyer deri sa i bëni lëvizjet e shtimit të bukursë që tashmë është aty për të tjerët, në veçanti, veten tuaj. Besoja që kishte shume hapa, brusha dhe produkte që nuk i kam patur në disponim. Me përdorimin e plotë të njërës dorë si dhe përdorimit të kufizuar të tjetrës, me ra ndër mend idea që një ditë do t’kisha mundur të aplikoja më shumë se një buzëkuq në baza të rregullta.

Por koha është një gjë qesharake, posaçërisht gjatë pandemisë; të gjitha janë në një kohë derisa të mos ndodhin shpejt. Stina virgo, pra pjesa më e mirë e stinës së vjeshtës, erdha para se ta dija. Me të erdhi një ndjenjë e përkushtimit për ta testuar veten që isha gabim dhe të provoja diçka për të cilën ka kohë që ishte duke e neglizhuar. Ditëlindja ime është në shtator dhe si një person që e feston ditëlindjen, kam prirje që ta festoj atë gjatë tërë muajit. Këtë vit, e bëra të njejtën dhe mora befasinë më të mirë kur mikja ime Mandy më solli ca produkte grimi për praktikuar grimosjen e disa pamjeve. Unë më herë i kisha folur shumë asaj rreth dashurisë time ndaj buzëkuqëve por nuk e kam patur idenë se çka kishte patur në mendje ajo.

Ajo m’i dërgoi hijet dhe buzëkuqët nga linja Rare Beauty dhe disa produkte të tjera të mahnitshme. Dhurata e saj madhështore më shtyri të ndërmar veprimin. Me produktet e mia dhurata, plus disa baza që i kisha blerë më herët, primer, një set me 16 brusha grimi dhe një makinë për pastrimin e brushave që e ka blerë në Amazon, fillova udhëtimin tim. Që nga atëherë, kam patur shumë raste kur i kam njollosur këmishat me bazë përgjatë jakave, me ditë të tëra duke e bërë shumë herë praktikën me hije dhe në mënyrë të dobët duke aplikuar hije për sy aq sa nuk mund të bëja më shumë. Pas disa muajsh, ende vazhdoj të jem e tmershme sa i përket kombinimit të hijeve për sy – por nuk do të jemi kështu përgjithmonë. Unë nuk do t’ju gënjej dhe t’ju them që e kam grimosur një fytyrë në mënyrë të përkryer, por unë jam relativisht e mirë sa i përket bazës. Duhet të jem, i kam katër: Sephora Collection brand foundation (47 në cappuccino), Maybelline Fit Me foundation (355), dhe dy nga Fenty Beauty (385), sepse, duke që besimi im në vetvete dhe në Rihanan është barbarsisht i palëkundur. Nuk provoj një fytyrë të plotë çdo ditë, por kur e bëjë, unë luaj (produktet e mia të grimit) në mënyrë që ato të ndjehen të dashuruara. Unë jam e obsesionuar me Hourglass Arch Broë Volumizing Fiber Gel. Nganjëherë, unë e përdori këtë me asgjë tjetër në fytyrën time.

Grimi nuk është vetëm për njerëzit e “bukur”; çdokush mundet dhe duhet të ketë të mundshme që ta përdorë atë, nëse ata dëshirojnë.

Ndërsa eksploroj marrëdhënien time të re me përbërjen, shpesh e shoh veten duke reflektuar se pse isha kaq e frikësuar në radhë të parë. Një arsye pse kisha frikë ishte sepse mendoja se grimi ishte vetëm për njerëzit e bukur për të çuar më tej bukurinë e tyre, dhe e bukura ishte diçka që kisha besuar se nuk do të isha kurrë. Frika ime gjithashtu u formua sepse, duke qenë se nuk ndjehesha mjaft e bukur për kozmetikë, unë besoja se qëllimi i kësaj ishte kryesisht të bëja përshtypje për partnerët e mundshëm romantikë – dhe kurrë nuk kam menduar se do të kisha ndonjë prej atyre.

Sidoqoftë, diku përgjatë rrugëtimit tim të dashurisë për veten, i cili filloi në vitin 2016, e kuptova se sa gabim kisha qenë. Grimi nuk është vetëm për njerëzit “e bukur”; çdokush mund dhe duhet të jetë në gjendje ta veshë atë, nëse dëshiron, pavarësisht tërheqjes konvencionale. Tingëllon me djathë, por kuptimi që bukuria nuk është vetëm subjektive, por diçka që vjen në shumë forma më lejoi të shoh dëmin që proceset e mendimit tim po më shkaktonin mua dhe të tjerët kur e shpreha idenë me zë të lartë. Gjëja tjetër që kuptova ndërsa kalova javë para pasqyrës sime të banjës duke praktikuar këtë gjë të re por të njohur me shpresat për të arritur në një vend ku jam rehat ta bëj atë pa ndihmë, është se po e bëj për mua. Nuk ka asgjë të keqe të praktikoj artin e grimit për një kërkues romantik, por kur fillova udhëtimin tim disa muaj më parë, e fillova për vete. Nëse mund të gjej dhe nxis vetë-fuqizimin në udhëtimin tim me përbërjen, kështu mund të bëjnë edhe të tjerët.

Grimi, për mua, që atëherë është bërë një mjet shprehjeje dhe një pjesë e pavarësisë që gjithmonë e dëshiroja. Si një grua me aftësi të kufizuara, e zezë dhe mbretëreshë, liria që vjen me të qenit në gjendje t’u tregoj familjes dhe miqve të mi atë që bëra vetë është e pakonkurueshme. Sigurisht, ata më prekin kur kam nevojë për të, por më pëlqen ideja që të bëhem gati vetëm për të vrapuar në dhomat e tyre për t’i treguar pamjen përfundimtare, ose për të marrë fotografi dhe për t’i dërguar me tekst diçka pa kuptim si: “Natyra po shërohet”. Aspekti më emocionues i të mësuarit të hapave të përbërjes është se nuk ka asnjë mënyrë të gabuar për ta bërë atë. Për mua dhe kaq shumë të tjerë, është një zgjatim i personalitetit tonë, një mënyrë tjetër për të ndarë kush jemi me botën.

Grimi, për mua, që atëherë është bërë një mjet shprehjeje dhe një pjesë e pavarësisë që gjithmonë e dëshiroja. Si një grua me aftësi të kufizuara, e zezë dhe mbretëreshë, liria që vjen me të qenit në gjendje t’u tregoj familjes dhe miqve të mi gjënë që bëra vetë është e pakonkurueshme.

Një tjetër gjë për të jetuar përmes një pandemie është se ne duhet të mbrojmë gëzimin tonë dhe të ushqejmë gjërat që na mbajnë përpara ndërsa luftojmë për një botë ku të gjithë do të jemi të lirë. Unë jam duke mësuar ndërsa shkoj në udhëtimin tim të përbërjes. Me çdo ditë të rregullt grimi, ndjehem sikur po shoh ata që miqtë dhe familja ime gjithmonë i shihnin – dhe sinqerisht, me një buzë të kuqe, katër themelet e mia dhe xhel për vetullat, mund të pushtoja botën.

 

Source: allure.com