Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Flokët afrikano-amerikane: këshilla për përkujdesje ditore

Unike në pamje dhe strukturë, flokët afrikano-amerikane janë veçanërisht të brishta dhe të prirura ndaj lëndimeve dhe dëmtimeve.

Për fat të mirë, ka shumë afrikano-amerikanë që mund të bëjnë për të ndihmuar në minimizimin e dëmtimit dhe mbajtjen e flokëve të tyre të bukura.

Për të ndihmuar afrikano-amerikanët të mbajnë flokët e tyre të shëndetshme, dermatologët rekomandojnë këshillat e mëposhtme:

  1. Lani flokët një herë në javë ose një herë në dy javë. Kjo do të ndihmoj në parandalimin e ngritjes së produkteve për kujdesin e flokëve, të cilat mund të kenë veti tharëse për flokët.
  2. Përdorni kondicioner. Përdorni kondicioner sa herë që lani flokët. Sigurohuni që të mbështillni skajet e flokëve me kondicioner, pasi skajet janë pjesa më e vjetër dhe më e brishtë e flokëve tuaj.
  3. Përdorni një trajtim të vajit të nxehtë dy herë në muaj. Kjo shton lagështi dhe elasticitet shtesë në flokët tuaj.
  4. Përdorni një produkt mbrojtës ndaj nxehtësisë para stilimit. Shtimi i kësaj në flokë të lagur para stilimit do të ndihmoj në minimizimin e dëmtimit që vjen nga nxehtësia.
  5. Kini kujdes nga relaksuesit. Për të minimizuar dëmtimin e flokëve, gjithmonë shkoni tek një stilist profesionist i flokëve për të siguruar që zbutësi të aplikohet në mënyrë të sigurt. Prekjet duhet të bëhen vetëm çdo dy deri në tre muaj dhe vetëm për flokët e porsalindur. Asnjëherë mos aplikoni zbutës në flokët që tashmë janë relaksuar.
  6. Përdorni krehër qeramike ose hekur për të shtypur flokët. Nëse dëshironi të shtypni ose të rregulloni flokët në mënyrë termike, përdorni një krehër qeramike ose hekuri dhe bëni vetëm një herë në javë. Përdorni një pajisje drejtimi me një tel për të siguruar që pajisja të mos jetë shumë e nxehtë. Përdorni cilësimin më të ulët të mundshëm të temperaturës që ju jep stilin që dëshironi. Një temperaturë më e lartë mund të jetë e nevojshme për flokë më të trasha.
  7. Sigurohuni që stilet e flokëve braids, cornrows apo ato valore nuk janë shumë të ngushta. Nëse dhembin gjersa flokët tuaj janë duke u stiluar, pyesni stilistin që të ndalojë dhe t’i ribëj ato. Dhimbja është e barabartë me dëmtimin.

Vizitoni një dermatolog të certifikuar nëse vëreni ndonjë ndryshim në strukturën ose pamjen e flokëve tuaj. Edhe pjesa më e vogël e rrallimit të dukshëm mund të jetë fillimi i humbjes së flokëve. Sa më herët që të diagnostikohet humbja e hershme e flokëve, aq më efektivisht mund të trajtohet.

 

Burimi: aad.org