Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Evolucioni i grimit

Grimi ka evoluar në jo vetëm artikujt e thjesht me pigmente për të përmirësuar tiparet e dikujt, por një mënyrë për të bërë një paraqitje me përparime më të sigurta mjekësore. Zbukurimi i fytyrës filloi mbi 6.000 vjet më parë në Egjiptin e lashtë kur të dyja gjinitë: burrat dhe gratë përdorën kohl për të vijezuar sytë. Dalëngadalë, teknikat e aplikimit të kozmetikës në fytyrë kaluan në përdorimin e arsenikut të bardhë, të zakonshëm dhe vdjekjeprurës apo pudrës së plumbit në Kinë. Grimi u bë një mrekulli në të gjithë botën, megjithëse u konsiderua imorale nga Kisha Katolike Romake në Evropë. Për të kapërcyer këtë pabarazi me Kishën, gratë katolike shtypën petale barbarozash dhe hodhën mbetjet në faqe dhe buzët e tyre për një pamje rozë, duke krijuar kështu “pamjen e thjeshtë” të grimit.

Kuptimi i përdorimit të kozmetikës ka evoluar në mënyrë drastike përgjatë viteve. Në ditët e sotme, grimi jo gjithmonë është përdorur për tu “dukur bukur”; Përkundrazi, kozmetika shpesh përdoret për të demonstruar kreativitet dhe për të shfaqur paraqitje që përndryshe nuk mund të jenë po aq ndikuese përmes formave të tjera të pamjes. Këto lloje të paraqitjeve personale mund të shihen gjerësisht nga “gurut e bukurisë” në Youtube dhe Instagram.

Disa nga këta njerëz përfshijnë Zoella, Tanya Burr, Bethany Mota dhe Michelle Phan. Këto gra kanë përqafuar aspektin krijues të grimit dhe aplikojnë aftësitë e tyre artistike me paraqitjet që ato dëshirojnë të bëjnë përmes videos javore “si të bëhet”. Jo vetëm që ka artiste femra të grimit, por ka edhe prej shumë artistëve të respektuar, që janë të gjinisë së kundërt. Kohët e fundit, marka e njohur e kozmetikës CoverGirl filloi të përdorë burrat si modele përmes idesë së re të CoverBoy. Aktualisht, një mashkull 17 vjeç me emrin James Charles nga New York, modelohett si CoverBoy.

Sa i përket aspektit mjekësor të kozmetikës, ekzistojnë produkte të reja që janë më të sigurta dhe ndihmojnë në përmirësimin e veçorive të fytyrës. Produkte të tilla si kremi BB sigurojnë madje edhe tone të lëkurës, duke ndihmuar në mbulimin e njollave të lëkurës dhe puçrrave të tjera përveç kremrave të fytyrës që ndihmojnë përpos produkteve të shumta të lëkurës që theksojnë veçori të caktuara. Këto produkte përfshijnë maskarat për zgjatje të vetullave, qepallat natyrale të vetullave dhe pudrat e shtypura të vajit.

Shumë vajza, dhe madje edhe djem, në shkollë të mesme, aplikojnë grimin si një mënyrë për t’u ndier më të rehatshëm me trupin e tyre. Me stigmat aktuale që popullarizojnë një lloj të veçantë të trupit, ose favorizojnë një partner tradicional gjinor, mund të bëhet e vështirë për adoleshentët të gjejnë ekuilibrin e duhur midis normave shoqërore dhe paraqitjeve të tyre personale kundrejt shoqërisë. Grimi mund të ofroj një mënyrë për të shtuar ato pjesë që mungojnë përsëri në jetën e një personi, duke ndikuar në rritjen e vetbesimit. Për disa, ajo forcon besimin se ata duhet ta duan trupin e tyre, e jo të dikujt tjetër. Duke pasur parasysh këtë, grimi ka qenë i justifikuar për të ndihmuar në provimin e paraqitjeve dhe për të nxjerrë kreativitetin që përndryshe fshihet.

 

Burimi: chsprospector.com