Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Dobësohuni për 17 ditë duke qëndruar vital

Shtatë rregullat si mund ta ndiqni këtë rutinë për dobësim…

Rregulli 1: Qëndrueshmëria mund çdo gjë

Njerëzit shpesh zhyten me kokë poshtë: “Që tani e tutje, unë jam duke shkuar për stërvitje çdo ditë, shkoj në palestër dhe kam ndaluar pijet”. Por kjo nuk është e qëndrueshme. Në vend të kësaj, angazhohuni më pak kështu që mund të ndërtoni qëndrueshmëri dhe krijoni zakone të reja gjatë 17 ditëve të para. Pastaj, e shtoni më shumë.

Qëllimi 17-ditorë: Bëni vetëm tri deri në katër stërvitje në javë dhe qëllimi arrihet mbi 90 përqind.

Rregulli 2: Hani proteina dhe perime në çdo vakt

Dietat janë të dhimbshme. Ju keni për të blerë një ton sende ushqimore të reja, do të gatuani shumë dhe të përpiqeni të bëni gjëra të buta dhe të shijshme për t’i ngrënë. Kjo është një mënyrë e lehtë: Bëni atë që jeni tashmë duke bërë dhe vetëm fokusohuni në kontrollin e pjatës. Theksoni proteinat në çdo vakt, për ndërtimin e muskujve, të ndiheni i ngopur dhe të djegni më shumë yndyrë – si dhe perimet për të marrë vitamina, minerale, dhe fibra që ju duhen për shëndet të mirë.

Qëllimi 17-ditorë: Hani dy porcione proteina dhe dy porcione perime në çdo vakt. Qëllimi arrihet mbi 80 përqind.

<p>If you were bougie in the late '70s, you were eating fresh goat cheese (chèvre if you're extra fancy). Pioneering Northern California chefs like Alice Waters and Jeremiah Tower promoted local cheesemakers by incorporating these "new" varieties of cheese into their menus. Tower served sliced rounds of the cheese warm over salad greens, and people were really into it. </p>

Rregulli 3: Bëni ‘kardio’

Përdorni ‘kardio’ të ngadalshëm të cilin gjithkush e urren (d.m.th. 130 deri në 150 rrahje të zemrës në minutë për 30 deri 60 minuta). Shumë gjëra me intensitet të lartë shpejt mund të ju shkaktojnë dhimbje të kyçeve dhe rraskapitje; stërvitjet aerobike, megjithatë, forcojnë zemrën, trurin tuaj, shërimin tuaj, tolerancën ndaj stresit dhe forcën tuaj të përgjithshme.

Qëllimi 17-ditorë: Bëni 30 deri 45 minuta në gjendje statike kardio-aerobik të paktën një herë në javë.

Rregulli 4: Bëhuni më i fortë

Për 17 ditët e para të 2017, ushtroni muskujt e krahëve dhe përdorni ushtrime që në fakt ndryshojnë trupin tuaj: ulje-ngritje, zgjatje, tërheqje, shtyerje si dhe ngritje peshe. Por mos përdorni vetëm të njëjtën peshë; shtoni nga një deri në 2,5 kg për çdo ushtrim gjatë tërë stërvitjes. Kjo do t’i theksojë muskujt tuaj duke i bërë të fortë dhe më të mëdha.

Qëllimi 17-ditorë: Shto 10 përqind të gjitha ushtrimet tuaja.

Rregulli 5: Merrni karbohidratet tuaja

Mos filloni vitin me shkatërrimin e të gjitha karbohidrateve – do të digjeni i tëri. Karbohidratet ju nevoiten për furnizimin e muskujve pas një stërvitje të vështirë dhe për të rregulluar hormonin e ashtuquajtur “leptin” që kontrollon metabolizmin tuaj. Ja një truk më i mirë: merrni karbohidrate vetëm kur stërviteni mjaftueshëm dhe keni nevojë për energji. Një orë në palestër? Vazhdoni. Gjashtëmbëdhjetë orë ‘mund’? Nuk më besohet.

Qëllimi 17-ditorë: Në ushqimet para dhe pas stërvitjes suaj, hani dy porcione me karbohidrate të shëndetshme si drithëra, patate, oriz dhe fruta.

E vërteta e vrazhdë është se vetëm tetë përqind do të arrini qëllimin

Rregulli 6: Bëni tetë orë gjumë të mirë çdo natë

Gjumë, është kur trupi juaj pushon dhe rigjenerohet. Gjumi i keq, megjithatë, vret rezultatet tuaja, edhe pse ushtroni tetë herë në javë dhe kontrolloni në mënyrë të trefishtë ushqimin tuaj. Mënjanoni fitnesin, ky rregull në fakt mund të ndryshojë jetën tuaj.

Qëllimi 17-ditorë: Bëni tetë orë gjumë të paktën pesë netë në javë. Gjithashtu, ndaloni përdorimin e të gjitha pajisjeve elektronike, të cilat prishin ritmin tuaj ditorë, një orë para shkuarjes në shtrat.

Rregulli 7: Shtensionimi

Stresi i përditshëm në punë, faturat dhe komunikacioni i ngarkuar jo vetëm që rrisin presionin e gjakut; por gjithashtu pushtojnë trupin tuaj me hormone të stresit, që ngadalëson rritjen e muskujve, kufizon humbjen e yndyrës, si dhe shkatërron efektin në palestër.

Qëllimi 17-ditorë: Shpenzoni 10 minuta çdo ditë për t’i mbyllur sytë dhe relaksohuni. Meditoni, bëni një dremitje, ose bëni ushtrime të frymëmarrjes – të gjitha ndihmojnë.