Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Disa karakteristika rreth thonjve dhe llakut për thonj

Këtu kemi dhjetë faktet më të pazakonta në lidhje me thonjt dhe manikyrin e tyre.

Nëse keni thonj, duhet të kontrolloni faktet dhe të mësoni diçka të re!

 • Gishtat dhe këmbët tona janë bërë nga një material i fortë i quajtur keratin, i cili është i njëjti material si flokët tanë.
 • Thonjt në duar dhe këmbë të një gruaje zakonisht rriten më ngadalë sesa thonjt e një burri.
 • Në verën e ngrohtë, thonjt tuaj do të rriten me një ritëm më të shpejtë sesa do në dimrin e ftohtë.
 • Shtypja me thonjtë tuaj në të vërtetë do të stimulojë rritjen e tyre, dhe ka një efekt të ngjashëm me një masazh të thonjve.
 • Vetëm zona përreth thonjve mund të djersitet; shtretërit e thonjve vetë nuk janë në gjendje ta bëjnë këtë.
 • Në Egjiptin e lashtë, simboli i statusit të një gruaje ishte ngjyra e thonjve të saj, me të kuqe si renditja më e lartë.
 • Kinezët gjithashtu përdorën gjerësisht pikturën e thonjve, madje duke përdorur ar dhe argjend për të dekoruar thonjtë e tyre.
 • Me kalimin e viteve, pllaka e thonjve ka përfshirë disa përbërës mjaft të çuditshëm, duke përfshirë formaldehidin, dyllin e bletëve dhe xhelatinën.
 • Pikturimi i fotove dhe modeleve në thonjt e gishtave ishte një praktikë e njohur për Incas, shumë prej të cilëve kishin gishta në shqiponja.
 • Frymëzimi origjinal për smaltet e thonjve me ngjyrë erdhi me shpikjen e ngjyrave të para të makinave në vitet 20-të.
 • Në verën e ngrohtë, thonjtë tuaj do të rriten me një ritëm më të shpejtë sesa do në dimrin e ftohtë.

 

Burimi: thefactsite.com