Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Çka na tregojnë buzëkuqët lidhur me ekonominë

Veshjet e stilistëve dhe syzet e kristalta mund të shiten vështirë në një ekonomi të dobët. Por buzëkuqi është një histori tjetër. Të paktën ky është mendimi që mbizotëron pas “indeksit të buzwkuqit”, i dizajnuar nga Leonard Lauder, kryetari emeritus i kompanisë kozmetike Estée Lauder, në 2001 për të shpjeguar rritjen e shitjeve të buzëkuqve gjatë recesionit.

Kohët e fundit, teoria e buzëkuqve nuk është mbajtur lart. Shitja e buzëkuqve – në rënie që nga viti 2007 – vazhdoi të bjerë në 2010, sipas të dhënave më të fundit për produktin e lëshuar nga firma e hulumtimit të tregut Mintel. Kjo hedh buzëkuqin nga dritarja në kërkimin e masave shtrënguese si rezultati i recesionit në Recesionin e Madh. Unë u kapa me Lauder sot për ta pyetur se çfarë jep me bombën në shitjen e buzëkuqëve dhe nëse kjo e mbyll teorinë e tij.

Përgjigja e Lauder? Llaku i thonjve është buzëkuqi i ri. Dhe buzëkuqi nuk ishte në të vërtetë qëllimi. “Ne kemi vëzhguar prej kohësh konceptin e luksit të vogël, gjëra që mund t’ju kalojnë në kohë të vështira dhe në të mira. Dhe ato bëhen më të rëndësishme gjatë kohërave më të vështira. Rritja më e madhe e frekuentimit të filmave erdhi gjatë viteve 1930 gjatë Depresionit,” thotë Lauder. Kjo tendencë është e ngjashme me rritjen e shitjeve të buzëkuqëve gjatë recesionit 2001 dhe produkteve të tjera kozmetike shumëngjyrëshe si manikyri i thonjve.

Shitjet e produkteve për rritjen e thonjve si manikyrët e thonjve janë rritur 65% që nga gjysma e parë e vitit 2008, sipas firmës së hulumtimit të tregut NPD Group. Ndryshimi, supozon Lauder, ka të bëjë me mbushjen e buzëkuqëve në boudoirs e grave dhe marrjen e shoqërimit të lidhur me ngjyrën e veshjes. “Ideja e një hije krejt të re të buzëkuqit përdoret për të eksituar të gjithë. Sot njerëzit kanë aq shumë, sa nuk duan të provojnë një të ri.” Gratë, thotë ai, do të preferonin “të blinin dollapët e tyre” për ato që tashmë kanë në vend që të blinin më shumë të njëjtën gjë.

Manikyri i thonjve është një tjetër zgjedhje e përballueshme, por tani ofron të gjitha llojet e nuancave të çmendura të reja për të frymëzuar vërshimin e prirur për recesion. “Këtë sinjal e mora nga bijat e mia të mëdha. Krejt papritur kishte smalt në këto ngjyra të llaqeve për thonj. Kjo është mënyra se si po shkon bota: Më vini re”.

 

Burimi: business.time.com