Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Cili është profesioni i pestë më i besueshëm në Mbretërinë e Bashkuar?

Unë e kam ushtruar profesionin e floktares për 24 vite dhe e di se kur klientët më besojnë për flokët e tyre, ata më besojnë gjithashtu edhe për sekretet e tyre. Kush mund ta thotë këtë për deputetët e parlamentit?

Nuk jam befasuar kur kam dëgjuar për një sondazh të ri që sugjeron që profesioni i stiluesve të flokëve është profesioni i pestë më i besueshëm në Mbretërinë e Bashkuar. Unë e kam ushtruar profesionin e floktares që 24 vjet tashmë dhe nuk mbaj mend se sa herë më kanë thënë klientët “Unë ju besoj” dhe “ju jeni personi i parë që ju kam thënë” dhe “Unë dua të vij për t’ju parë”.

Besimi në mes të një floktari dhe një klienti mbulon aq shumë gjëra të ndryshme. Unë e di se me gërshërë dhe krehër, ose tasin tim plot nuancë, mund potencialisht të ndihmoj ose thyej dikë. Unë e di se e kam ndryshuar jetën e dikujt ose ia kam rikthyer besimin ndokujt sepse më ka besuar për të bërë atë që bëj. Për të arritur në atë pikë të karrierës sime kur më është kërkuar një prerje flokësh ose një ndryshim të ngjyrës së flokëve dhe pastaj për tu më thënë “thjesht vazhdoni përpara, ju besoj” është jashtëzakonisht e kënaqshme.

Kam një klient të mrekullueshëm i cili, kur erdhi për herë të parë tek unë, kohët e fundit kishte humbur burrin e saj. Ndërsa u përpoq të përballonte një jetë që iu kishte kthyer përmbys, ajo ndjeu se i duhej një pamje e re. Duke ndjerë se një ndryshim i plotë nuk ishte në të vërtetë ajo që donte ose kishte nevojë, bëra një ndryshim delikat dhe, pasi besimi i saj tek unë u rrit gjatë vizitave të mëpasme, ndryshoi flokët e saj pak nga pak. Me këtë, unë pashë besimin e saj që rritej, vetë-realizimi i saj se ajo ishte një grua tërheqëse dhe se ishte mirë që ajo të kishte flokë që të tjerët i vunë re dhe komentuan. Mbaj mend duke e inkurajuar atë që, po, ajo duhet të shkojë për të blerë një skaj lapsi lëkure si të atillë që kishte parë në një revistë. Duke parë atë pesë vjet më vonë me një njeri tjetër të mrekullueshëm në jetën e saj, me flokë të mrekullueshme sportive dhe duke mu falënderuar që për ndihmën e dhënë në këtë udhëtim transformimi, na bëri të dyjave të qajmë. Është një ndjenjë e mahnitshme duke e ditur që duke besuar në mua e ndihmoi atë të bëhej një person i ri.

 

Burimi: theguardian.com