Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Balluket ideale për çdo formë të fytyrës!

Femrat mund të transformojnë lehtësisht pamjen e tyre me balluke, duke i dhënë freski pamjes suaj. Sidoqoftë, jo të gjitha përshtaten me të gjitha format e fytyrës. Që të dini se cilat lloje të ballukeve përshtaten me fytyrën tuaj, lexoni më poshtë.

Nëse fytyra juaj është e rrumbullakët, mos tentoni të bëni balluke të drejta që e theksojnë fytyrën e plotë dhe të shkurtër. Që të krijoni definim, përcaktohuni për theke anësore pasiqë i japin efekt oval fytyrës suaj, duke e bërë më të hollë dhe duke theksuar mollëzat.

Nëse fytyra juaj është e gjatë, balluket e gjata do të humbin gjatësinë e fytyrës. Fytyra e gjatë ka ballë të lartë andaj kur mbulohet me balluke fytyra shkurtohet dhe krijohet iluzioni i fytyrës së gjerë. Sa më të gjata balluket, aq më mirë.

Për fytyrë katrore është mirë të keni theke anësore që e shkurtojnë dimesionin katror. Kësaj forme të fytyrës është mirë që t`i shtohet gjatësia, prandaj balluket anësore janë të  përshtatshme.

Femrat me fytyrë ovale janë më fatlumet pasiqë kjo formë e fytyrës është e gjithanshme. Do të dukeni mirë me balluke të shkurtëra, të gjata apo anësore. Kur keni fytyrë ovale mund të nbani balluke shumë të shkurtëra, gati se në një vijë me vijën e flokëve.

Për fytyrën në formë zemër qëllimi juaj është të baraspeshoni ballin e gjerë me nofullën e hollë. Në vend se të përcaktoheni për theke të plota, theket e shtresuara anësore e tërheqin vëmendjen tek sytë, buzët dhe mesi i fytyrës. Pjesa më e shkurtër duhet të jetë tek vetulla ndërsa ajo më e gjatë duhet të përfundojë mbi mollëz.

Që të mirëmbani balluket, lexoni këto këshilla:

  • Për balluke të gjata, thani flokët duke përdorur brushë të madhe dhe të rrumbullakët. Kur flokët të thahen i përshkoni me një pjastër të rrafshët që t`i bëni të drejta. Përdorni sprej për flokë nëse flokët janë të holla dhe të plogështa, apo serum nëse janë të thata.
  • Mirëmbani balluket e shkurtëra duke përdorur flokët që të shtyeni flokët drejtë formës së tyre e pastaj i thani në drejtim teposhtë. Për të përfunduar, përdorni xhel për flokë.
  • Që të mirëmbani balluket anësore, thani duke fryrë përpara duke përdorur brushë të rrumbullakët, duke ngritur vijën e flokëve për të shtuar vëllim. Përdorni pjastër të rrumbullakët për të lakuar balluket në njërën anë.