Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Aroma e Carolina Herreras ‘Good Girl’ Scent mëton të lë gjurmë

“Është aq mirë të jesh e keqe” është titulli që mbanë linja e re e aromës së Carolina Herreras, Vajza e Mirë — e faturuar si produkti më i madh i markës me një vlerë biznesi prej $600 milion.

“Është aq mirë të jesh e keqe” është titulli i linjës së re të aromës Carolina Herrera, Good Girl — e cila është vlerësuar si njëra ndër lansimet më të mëdha të aromës në 14 vite dhe shtylla e parë e re që ka hyrë në treg që nga viti 2007.

“Është koha të kthehemi prapa tek thelbi, e cila është nëna e aromave të Carolina Herrera. Është maja e piramidës, që vie e tëra nga poshtë,” tha për WWD Carolina Herrera Baez, drejtorja kreative e Shtëpisë së Aromave tek Carolina Herrera lidhur me aromën e re. Parfumi është i paketuar brenda shishes me formë si të stiletos që ngacmon — një spërkatës i pasur, i ngjyrosur me take ari me shirita.

Good Girl, e cila bazohet në “dualitetin e gruas”, sipas Herrera Baez, do të jetë shtytja më e madhe që kur ajo u bashkua me kompaninë në rolin e saj në 1996. Ajo tha se ekipi u angazhua në seanca ku diskutuan gratë që admironin film dhe letërsi për të konceptuar aromën, e cila godet shitësit në Lindjen e Mesme më vonë këtë muaj dhe do të shitet me pakicë nga 93 në 119 dollarë për 50 ml. dhe 80-ml. përkatësisht madhësive.

“Është frymëzuar nga intervistat që nëna ime ka bërë. Ajo gjithmonë ka thënë se misteri është një nga cilësitë më të rëndësishme që një grua mund të ketë. Nuk ka asgjë më të mërzitshme sesa një libër i hapur,” tha Herrera Baez. “Ajo e do idenë e misterit dhe prapësisë – por mirësinë – te një grua. Këtu lindi gjithçka. Ne mund të jemi edhe të mirë edhe të keq; është yin dhe yang.”

Herrera Baez, i cili kryesoi konceptin dhe modelin e aromës së shishes, tha se si shumë aromë për Shtëpinë e Herrera, jasemini është një përbërës kryesor. Parfumi i parë Herrera i pothuajse 30 viteve më parë ishte me bazë jasemini dhe tuberoze, shpjegoi ajo, dhe ky mbush infeksione jasemini dhe tonka.

“Kishim kaq shumë prototip të ndryshëm të thembrave dhe këpucëve të ndryshme dhe etiketat brenda dhe etiketat poshtë. Ne shkuam nga pantoflat e baletit në Hirushja, në striptiste në elegante. Kishim këpucë për të gjithë derisa thamë: ‘Kjo është ajo’,” tha Herrera Baez për arritjen në projektin përfundimtar për shishen.

Good Girl do të jetë aroma e katërt nën kolonën Carolina Herrera New York, e cila përfshin Carolina Herrera New York, Herrera For Men dhe Chic For Men, si dhe gjashtë aromë Herrera Confidential Collection dhe vajra thelbësorë përkatës. Kjo e fundit, e cila u lëshua në Lindjen e Mesme, Mbretërinë e Bashkuar, Francë dhe dyert e pavarura në New York, Dallas dhe Los Angeles, ka një shpërndarje prej rreth 35 dyerve në të gjithë botën.

Aroma do të jetë shtylla e parë e re që do të lançohet që kur CH u prezantua në 2007, dhe për sa i përket fushës së shpërndarjes, kjo do të jetë lançimi më domethënës për portofolin e aromave Carolina Herrera New York në 14 vjet, sipas Jose Manuel Albesa, shefi i markës në Puig. Kompania e aromave me qendër në Barcelona ka prodhuar aromat e markës që nga fillimi i Carolina Herrera New York në 1988.

Vajza e Mirë do të hapet në mbi 10,000 dyert në të gjithë Lindjen e Mesme, Amerikën Latine, Rusinë dhe Spanjën midis korrikut dhe shtatorit. Burimet e industrisë projektojnë që aroma mund të bëjë 100 milion dollarë në shitje me pakicë gjatë vitit të saj të parë. Një reklamë përkatëse, e shkrepur nga Mario Testino, si dhe një reklamë do të transmetohet në tregjet e mësipërme, duke shfaqur Karlie Kloss.

Portofoli i aromave të shtëpisë së modës – i përbërë nga 22 aroma që përfshijnë burrat dhe gratë për vijën e përhapjes CHNY – mund të bëjë 600 milion dollarë shitje këtë vit, duke mos përfshirë Good Girl, sipas një burimi. Biznesi drejtohet kryesisht nga shitjet në Evropë, Amerikën Jugore dhe Latine dhe Lindjen e Mesme, me shpërndarje të zgjedhur në Sh.B.A në butikët e markës.

Albesa tha se ndërtimi i kolonës Carolina Herrera New York është një përparësi për kompaninë që të ecë përpara. Fillimi Konfidencial i vitit të kaluar tejkaloi shumë pritjet, tha Albesa gjatë një interviste në selinë e Carolina Herrera në New York City, duke theksuar se shitjet për vitin e parë ishin më shumë se parashikime të dyfishta. Deri në fund të këtij viti, numri i dyerve do të rritet nga 35 në 60, dhe për dy deri në tre vjet kjo do të zgjerohet në 150 dyer globalisht.

“Konfidencialiteti është maja e piramidës dhe kjo [Vajza e Mirë] është një ushtrim më i hapur. [Ndërsa] Konfidencialiteti është një ushtrim i orientuar drejt shitjes me pakicë, kjo është më shumë një nxitje për marketing dhe reklamim,” shpjegoi Albesa.

Aktualisht, 85 përqind e buxhetit të marketingut i dedikohet kanaleve tradicionale siç janë reklamat e shtypura dhe TV, të cilat do të fillojnë të transmetohen në shtator dhe më pas përsëri gjatë sezonit të festave. Pjesa e mbetur prej 15 përqind do të shkojë drejt mediave dixhitale dhe sociale, me përmbajtje ekskluzive të Good Girl që do të postohet nga Kloss, Testino dhe në kanalet e mediave sociale të Herrera.

Albesa tha se Good Girl nuk do të jetë menjëherë në dispozicion në SHBA, por Puig është në bisedime me shitësit për të zhvilluar një strategji për lëshimin e aromës Stateside. Ai e quajti këtë një përparësi, pasi aroma “marton vrullin e koleksionit aktual të gatshëm për veshje” me biznesin e aromave të markës. Ai vuri në dukje se ndarja për shpenzimet e marketingut në Sh.B.A do të anojë më shumë drejt dixhitalit dhe shoqërisë dhe 15 përqindja aktuale e dedikuar dixhitale do të kapet në 20 përqind.

 

*Ky produkt mund të blihet tek pikat shitëse të UNI Cosmetics.