Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

Pse duhet të përdorni serum për flokët

Nëse mendoni se e keni gjetur rutinën e kujdesit të flokëve, por po neglizhoni përdorimin e serumit të flokëve, po humbisni shumë. Kjo për shkak se kur përdoret pas shampos dhe kondicionerit, por para stilimit, serumet e flokëve mund të kenë disa përfitime mjaft të mira për kujdesin e flokëve.

Nëse nuk keni përdorur kurrë një serum flokësh më parë, atëherë është e kuptueshme nëse nuk jeni saktësisht të sigurt se çfarë efekti ka. Ndoshta keni flokë të yndyrshëm dhe keni menduar se serumi i flokëve vetëm sa do t’i shtonte yndyrën, por nuk është domosdoshmërisht kështu. Ndoshta keni përdorur ndonjë serum flokësh dhe ju ka pëlqyer, por ju duket si një hap i mundimshëm në rutinën e kujdesit të flokëve, kështu që e anashkaloni.

Por ju po humbisni atë që një serum flokësh mund të bëjë për ju. Për të mësuar gjithçka rreth asaj se pse duhet të përdorni serumin e flokëve dhe si të përdorni një serum flokësh, vazhdoni të lexoni.

A është serumi i mirë për flokët?

Ashtu si serumet e fytyrës, serumet e flokëve shpesh janë të mbushura me përbërës që synojnë shqetësimet dhe i furnizojnë dhe ushqejnë flokët dhe lëkurën e kokës me lëndë ushqyese. Për sa kohë që i përdorni në mënyrën e duhur, serumet mund të jenë vërtet të shkëlqyeshëm për flokët. Sigurisht, duhet të merrni parasysh llojin e flokëve tuaj kur zgjidhni një serum flokësh për nevojat tuaja. Pasi të keni serumin e duhur për llojin tuaj të flokëve dhe shqetësimet e flokëve, jeni në rrugën tuaj për flokë të shëndetshëm, të butë dhe me shkëlqim.

Kur duhet të përdorim serumin e flokëve?

Siç thamë, serumi i flokëve mund të ketë shumë përfitime që kontribuojnë në arritjen e qëllimeve tuaja për flokëve shpejt dhe pa mundim. Ato gjithashtu mund të jenë të dobishme kur stiloni flokët. Më poshtë mund të shihni shtatë herët kur të shtoni një serum flokësh në rutinën e kujdesit të flokëve.

  • Për të zbutur elektrizimin dhe flokët e reja

Flokët e reja e atë të elektrizuara nuk janë kurrë argëtuese për t’u stiluar. Në fakt, mund të themi se ata janë fajtori kryesor i ditëve të këqija të flokëve. Por, para se të mendoni për llak, merrni parasysh se përdorimi i një serumi flokësh mund të ndihmojë në ushqimin dhe zbutjen e flokëve. Mendoni për serumin e flokëve si linjën e parë të mbrojtjes dhe llakun e flokëve si prekjen përfundimtare për të ndihmuar në zbutjen e flokëve që nuk mund të kontrolloni.

  • Për të shtuar shkëlqim

Përveç aftësisë për të ndihmuar në menaxhimin e flokëve, serumet mund të ndihmojnë gjithashtu në rritjen e shkëlqimit të flokëve. Përdorni një serum që rrit shkëlqimin për t’i ushqyer flokët përpara se t’i lani me shampo, përpara stilimit për të kontrolluar dhe lustruar flokët dhe si një prekje të lehtë përfundimtare për butësi dhe një shkëlqim luksoz.

  • Për të ushqyer flokët e thatë

Përveç ndjesisë së ashpër të flokëve të thatë, kur flokët janë të tharë duken të pajetë, gjë që nuk është saktësisht një nxitës i vetëbesimit. Një serum i mirë i formuluar me përbërës hidratues mund t’i japë flokëve një hidratim duke maskuar gjithashtu shenjat e dukshme të thatësisë dhe dëmtimit, të tilla si kërcitja, thyerja dhe majat e çara.

  • Për të mbrojtur kundër lagështisë

Nëse flokët fryhen në minutën që ecni jashtë në ditët kur nivelet e lagështisë së ajrit janë të larta, e kuptojmë dhimbjen tuaj. Ndërkohë që nuk mund të ndryshoni të keni flokë të trashë ose të dendur, ju mund të ndihmoni në ndryshimin e mënyrës se si flokët reagojnë ndaj elementeve mjedisore si lagështia dhe nxehtësia artificiale. Përdorimi i serumit të duhur të flokëve mund t’ju ndihmojë ta bëni këtë.

  • Për të zbutur flokët

Kur flokët thahen ose dëmtohen, ato gjithashtu mund të ndihen të brishtë, për të mos përmendur thyerjet. Përdorimi i një serumi flokësh mund të ndihmojë në rigjallëllimin e fijet tuaja, duke i bërë flokët më të butë dhe më të lehtë për t’u menaxhuar.

  • Për të ndihmuar me flokët e dëmtuar

Kur flokët ngjyrosen ose stilohen tepër me mjete të nxehta, ato mund të dëmtohen. Përdorimi i një serumi flokësh është një mënyrë e shkëlqyeshme për të rikthyer hidratimin e flokëve kur ato kanë humbur vajrat e tyre natyrale dhe për të ndihmuar në mbylljen e kutikulës së flokëve, e cila është përçarë nga dëmtimi.

  • Për të shkrehje më të lehtë

Shkrehja e flokëve pas larjes mund të jetë një dhimbje e vërtetë. Por aplikimi i disa pikave të serumit në flokë të tharë me peshqir mund të ndihmojë në lehtësimin e procesit të zbërthimit. Serumi ndihmon gishtat ose brushën tuaj të rrëshqasin më lehtë nëpër flokët tuaj.

Si të përdorni serumin e flokëve

Ne e kemi ruajtur këtë për të fundit pasi shtimi i këtyre serumeve për flokë në rutinën tuaj ditore ose javore është po aq i lehtë sa këta hapa bazik të përshkruar më poshtë.

  • Lani flokët

Filloni me flokë të sapo larë sa herë që mundeni për të lejuar që serumi i flokëve të bëjë punën e tij më të mirë. Nëse serumi juaj i zgjedhur vjen si pjesë e një sistemi, kombinoni atë me shampon dhe kondicionerin përkatës dhe përdorni produktet në rendin e duhur.

  • Aplikoni serumin

Shumica e serumeve mund të aplikohen në flokë të lagura, kështu që pasi t’i keni tharë pak flokët me peshqir, aplikoni serumin. Mund të aplikoni pak sasi në duar, ta fërkoni midis pëllëmbëve dhe ta kaloni përgjatë gjatësisë së flokëve. Nëse nuk specifikohet si serum i kokës, përqendroni formulën në gjatësinë dhe majat e flokëve, përndryshe mund ta masazhoni edhe në lëkurën e kokës.

  • Stiloni dhe shtoni më shumë serum

Disa serume mund të përdoren në flokë të thatë dhe janë një pjesë kyçe e procesit të stilimit. Kurdoherë që është kështu (natyrisht, lexoni udhëzimet në paketë për t’u siguruar), shtoni një sasi të vogël serum në duart tuaja dhe kaloni nëpër flokë ndërsa jeni duke stiluar.

Burimi: Lorealparisusa.com