Top Artikujt

Modern Romance Collection by Passion!
Lexo më shumë
Me këtë truk, buzëkuqi juaj do t’ju zgjasë gjatë tërë ditës!
Lexo më shumë
Trendet më të mira të ngjyrës së flokëve për vitin 2018!
Lexo më shumë
AL  EN

5 hapa të sigurtë për flokë më të butë për të gjitha llojet dhe teksturat e flokëve!

“Floku im është shumë i butë dhe i mëndafsht,” gjë që rrall kush e thot.

Qoftë keni problem me flokë të dëmtuara nga moti i nxehtë i verës si: flokë të thata dhe maja të ndara, ose veçmë keni flokë të buta, gjithnjë ka hapsirë për përmisime.

Neve krijuam një udhëzim të shkurtër për të gjithë ata që dëshirojnë flokë më të buta, pavarësisht tekstura apo stili i flokut.

Biseduam me stilist dhe teknik të ngjyrës për të na treguar truqe dhe këshilla se si të arrijmë flokë të shëndetshme dhe të butë.

Filloni me skalpin

Floku i butë është sinonim i flokut të shëndetshëm dhe mirëmbajtja e flokut të butë dhe të shëndetshëm fillon në skalp. “Asnjëher mos e neglizhoni skalpin tuaj,” thot Frank Friscioni. “Për flokun tuaj, një zhveshës i skalpit është njëlloj porsi një pilling i butë për lëkurën tuaj – e mban flokun të pastër dhe gati për të pranuar produktet hidratuese që vijojnë pas tij.”

Përdorni një kondicioner forcues

Flokë të buta dhe të forta mbase duket si një oksimoron, por është mënyra më e lehtë për të përshkruar flokun e shëndetshëm. Në mikro nivel, një fibër i shëndetshëm i flokur duhet të jetë i fortë, që nënkupton se ato janë shumë fleksibil dhe nuk këputen ose ndahen.

Vazhdoni me një maskë pa shpërlarje

Image result for maxima nook magic argan oil absolute one leave-in spray

Dëmtimi nga nxehtësia dhe ngjyra mund të përmisohen përkohësisht me një kondicioner pa shpërlarje. Ne ju rekomandojmë të përdorni maskën nga Nook Magic ArganOil Absolute One Leave-IN e cila është e hiper koncentruar me shumë veprime për ristrukturim. Formuluar me përbërës aktivë të çmuar si Keratina, vaj Argani të bio Bio-Certifikata Argan Oil, vaj Macadamia dhe vaj të Nyamplung. Është përgjigja ideale për çdo nevojë të flokëve. Me UV Filter. Spërkateni mbi flokë të lagur, krehni dhe stilizoni flokët si zakonisht.

Zëvendësoni këllëfin e pambuktë të jastëkut me një të mëndafshtë

Mendoni rreth fërkimit të një këllëfi të pambuktë me flokun tuaj. Mbase nuk do e bënit me qëllim sepse do rezultonte në flokë të dëmtuara, gjë e cila ndodh gjithmonë kur fleni në jastëk me kallëf tradicional. Kjo është arsyeja se përse një alternativë mëndafshi ose sateni është një investim i mirë për flokë të buta dhe të shëndetshme. “Këllëfi i mëndafshtë është i jashtëzakonshëm për të gjitha llojet dhe teksturat e flokut pasi që e mirëmbanë shtresën e kutikulës në gjendje të mirë dhe nuk shkakton friksion mes këllëfit dhe flokut si ato tradicionale,” thot stilisti Jen Atkin.

Tregohuni të kujdesshëm

Lidhëset tradicionale të flokëve janë zbuluar se i dëmtojnë flokët pas një kohe përdorimi. Nëse po kërkoni të lehtësoni procesin e zbutjes dhe rritjes së flokut, duhet të zgjedhni lidhëse më të buta.